Trendy kunststijlen op jouw art posters

Je woonkamer ziet er tiptop uit met de juiste kleurencombinatie, prachtige meubels en precies de goede sfeerverlichting. Maar er mist iets: je muren ziJn akelig leeg. Wat nu?

De snelste en allicht de goedkoopste manier om dit probleem op te lossen is door bij een webwinkel als Posterton één of meer mooie art posters te bestellen. De prachtige afbeeldingen op deze art posters zijn artistiek verantwoord en getuigen dus van jouw goede smaak. Maar welke kunststijlen zijn interessant als afbeelding op jouw art posters? Hier volgen de trends van dit moment.

Cartoons

Cartoons zijn niet alleen interessant vanwege het verhaal dat ze vertellen; de krachtige lijnen, de zware, zwarte inktvlakken en de korrelige kleuren van (ouderwetse) comics zijn ook erg leuk om naar te kijken. Steeds meer mensen kiezen daarom voor art posters waarop vintage stripfiguren staan afgebeeld, zoals de helden uit de bekende studio’s van Marvel, Looney Tunes of Disney. Maar ook karakters uit moderne comics en actiefilms zijn prettig om naar te kijken en vormen bovendien leuke gespreksstof!

Authentieke mensen

Misschien ben jij fan van een van de legendarische filmsterren, zoals James Dean of Marilyn Monroe, of van een moderne popster. Tegenwoordig kun je online prachtige posters bestellen van deze idolen, maar als je van originaliteit houdt zou je ook kunnen kiezen voor een eerlijke, ambachtelijke afbeelding van mensen in een alledaagse situatie. Dit soort foto’s tonen de rauwe werkelijkheid – ontdaan van alle opsmuk – en geven inzicht in de menselijke conditie, dus hoe het echt is om mens te zijn.

Natuurposters

De natuur heeft nog nooit zo hoog op de maatschappelijke agenda gestaan en is tevens een van de populairste onderwerpen bij posterwinkels. De natuur omvat oneindig veel prachtige vormen: van de symmetrie van een cactus en het oog van een cheetah tot een tropische bloem of het bellenspektakel dat een ademende walvis creëert. Posters waarop de aangename rustgevende kleuren van groene planten staan afgebeeld kunnen jouw woonkamer enorm opfleuren terwijl een zwart-witte weergave van een dier of landschap voor elegantie zorgt.

Protest Art

Als jij iemand bent met principes en wanneer je je graag inzet voor een maatschappelijk ideaal, dan wil je misschien aan iedereen laten zien waar je voor staat. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een of meerdere posters aan de muur, op de deur of op het raam van je woonhuis op te hangen. Maatschappelijk hete hangijzers, zoals Black Lives Matter, de klimaatcrisis, feminisme en de rol van de overheid krijgen een gezicht door de afbeeldingen die hun actievoerders online achterlaten en met zich meedragen tijdens demonstraties. Met dit soort afbeeldingen aan de wand laat je jouw woning getuigen van jouw maatschappelijke idealen.

mts_magxp