De meest bekende kunstenaars

De wereld heeft door de geschiedenis heen vele grote kunstenaars gekend. De ene zal eerder een voorkeur hebben voor een bepaalde kunstenaar dan de andere. Dit hangt er maar weer net vanaf wat voor stijl deze schilders hadden en wat voor werken zij maakten. Sommige grootse schilders hebben daadwerkelijk hun stempel op een bepaald tijdperk kunnen drukken en deden dit weer meer dan anderen. Maar als er iets zeker is, dan is het dat al deze artiesten hun grote bekendheid oprecht hebben verdiend door hun werk wat zich vaak onderscheidde van anderen. Hier is een overzicht van de beroemdste schilders die de wereld gekend heeft.

Rembrandt van Rijn

Onze eigen Rembrandt van Rijn was werkzaam in de 17de eeuw en een van de Nederlandse grootse schilders in deze eeuw. Hij kon ontzettend goed werken met bepaalde contrasten waardoor zijn schilderijen altijd een soort tot leven kwamen. Ondanks dat hij duizenden schilderijen maakt is degene die daarvan het meest beroemd is toch wel De Nachtwacht. Dit schilderij werd gemaakt in het jaar 1642.

Leonardo Da Vinci

Behalve schilder was Da Vince nog tal van andere dingen, van scheikundige, tot uitvinder tot filosoof. Er zijn helaas niet veel van zijn werken bewaard gebleven maar dit maakt ze des te kostbaarder en meer speciaal. De meeste van zijn werken bevinden zich in Engeland. Leonarda Da Vinci was afkomstig uit Florence en wordt gezien als de grootste schilder uit het renaissance tijdperk.

Claude Oscar Monet

Deze schilder was vooral gespecialiseerd in het schilderen van de natuur en van dingen die je buiten kunt vinden. In den beginnen deed hij dit niet, maar op aanraden van een andere schilder begon hij hiermee en dat werd een groot succes. Zijn tuin vergaarde eeuwige roem door de schilderijen die hij ervan maakte.

Pablo Picasso

Ook Picasso deed een stuk meer dan alleen schilderen, al is dit natuurlijk wel waarmee hij zijn eeuwige roem vergaarde. Hij is afkomstig uit Spanje en was vooral actief in de late 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Zijn werken laten zich onder verdelen in twee tijdperken waarin hij verschillende stijlen hanteerde. Naast schilderen ontwierp hij ook nog eens sieraden en stond hij bekend als een begenadigd beeldhouwer.

Vincent van Gogh

In een lijstje als deze mag Vincent van Gogh natuurlijk niet ontbreken. Zijn werk staat vooral bekend om hoe goed abstract het is en hij is daarmee een van de belangrijkste schilders uit de 19e eeuw. Dit was dan ook de periode dat hij actief was. Het grappige is wel dat hij pas veel later gezien werd als de bekende en grootse schilder die hij nu eigenlijk is. Nog een grappig feit over Van Gogh is dat er in de periode dat hij zelf leefde maar een keer een schilderij van hem werd verkocht.

mts_magxp