Wat is abstracte kunst?

In dit artikel wordt er speciaal aandacht besteed aan een vorm van kunst waar je waarschijnlijk al vaker van gehoord hebt. Toch weten niet veel mensen wat abstracte kunst nu precies inhoudt. Wat abstracte kunst in ieder geval zeer bijzonder maakt is dat je er ongelofelijk veel kanten mee op kunt en je fantasie op deze manier de vrije loop kunt laten. Dit geldt niet alleen voor kunstenaars maar zeker ook van liefhebbers van abstracte kunst.

Deze vorm komt voort uit de Moderne kunst en kwam als het ware tot leven aan het begin van de twintigste eeuw. Daarna is abstracte kunst altijd populair gebleven en dat geldt tot op de dag van vandaag nog steeds. Het kenmerkt zich door bepaalde contrasten en kleuren. Deze hebben gemeen dat ze niet een beeld geven van de echte wereld. Vaak worden er landschappen en dergelijk mee geschilderd. Al kan het ook om vormen gaan die met totaal iets anders te maken hebben.

Je kunt dus niet altijd direct iets opmaken uit een abstract kunstwerk, maar vaak geeft het totaalplaatje wel weer een beeld van wat er precies mee bedoeld wordt. Door al deze kenmerken kan deze bijzondere kunstvorm op talloze manieren geïnterpreteerd worden en dat maakt het uiteindelijk alleen nog maar leuker.

mts_magxp