Kunst in Nederland

Nederland is met een grote lijst aan beroemde kunstenaars en kunstwerken die voor altijd een plaats in de historie zullen innemen een groot kunstland. Dit zie je ook gelijk terug in de vele musea die ons land rijk is. De bekendste van deze musea vindt je ongetwijfeld in onze hoofdstad Amsterdam. Deze zijn dan ook enorme toeristische trekpleisters die een aantrekkingskracht hebben ook op mensen van ver buiten Nederland. Maar in steden in Den Haag en bijvoorbeeld Groningen is voor de kunstfanaat ook meer dan voldoende te beleven.

Zo vind men in Den Haag het Mauritshuis en het Gemeentemuseum, maar zijn er meerdere plekken in de hofstad waar veel bijzondere werken hangen. In vele steden met een rijke geschiedenis zoals Delft en Leiden vindt je ook bijzondere musea.

Een dagje uit naar een van deze plaatsen is zeker de moeite waard. Dit geldt voor mensen die echt iets met kunst hebben maar ook voor degenen waarbij dat eigenlijk helemaal niet zo is. Wanneer je nog nooit eerder in aanraking bent gekomen met kunst zijn deze musea de ideale gelegenheid om hier verandering in te brengen. Kunst is van alle tijden en is het nooit te laat om te beginnen.

mts_magxp