Kunst aan je muur

Om een ruimte zoals je woonkamer, slaapkamer of kantoor een geheel eigen stijl en identiteit te geven, kun je ervoor kiezen om een mooie grote poster, schilderij of foto aan de wand te hangen. Kies wanneer je dit doet het liefst een wand uit in de ruimte die redelijk kaal is. Op deze manier geef je het kunstwerk een prominente plek, en zal het extra opvallen.

Al bij het aanschaffen van een dergelijk kunstwerk dien je rekening te houden met de grootte en de kleur van de wand waaraan deze komt te hangen, maar uiteraard ook met je eigen smaak en die van je eventuele huisgenoten. Jij bent immers degene die het vaakst tegen het kunstwerk aan zal kijken. Er zijn allerlei leuke ideeën te bedenken om creatief om te gaan met kunstwerken voor aan de muur. In dit artikel zetten we dan ook een aantal grensverleggende voorbeelden voor je op een rijtje.

Maak een collage van je wand

Wanneer je op Desenio.nl rondneust tussen de posters, zul je wellicht wat keuzestress ervaren. Er staan namelijk zo ontzettend veel prachtige werken op deze website, dat kiezen bijna onmogelijk lijkt. Daar hebben ze bij Desenio een leuke oplossing voor bedacht. Je kunt namelijk ook een volledige fotowand of postercollage bij ze aanschaffen. Zo hebben ze al een aantal prachtige collages voor je samengesteld in verfijnde thema’s. Wanneer je zelf niet zo creatief bent, is dit de ideale manier om van een saaie wand een mooie eyecatcher te maken. Heb je wel veel inspiratie, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een indeling te selecteren, en vervolgens je eigen motief samen te stellen. Wees hierin lekker origineel en laat je gevoel spreken!

Wall tapestry

Wil je een keer wat anders dan een schilderij of poster aan de wand, overweeg dan eens om voor een wall tapestry te kiezen. Een tapestry betekend vrij vertaald “tapijtwerk”, en het is dus in feite een tapijtwerk speciaal voor aan je muur. Je kunt eigenlijk niet echt van een tapijt spreken, want het zijn meer gedecoreerde doeken of lappen, maar daarom zeker niet minder mooi. Het grote voordeel van een wall tapestry is dat het heel eenvoudig is om ze op te hangen, ze een groot oppervlak van de wand beslaan, en multifunctioneel zijn. Want heb je na een tijdje genoeg van de kleur of het patroontje van de tapestry? Dan kun je de doek altijd nog gebruiken als kleedje wanneer je naar het strand gaat of als je ergens gaat picknicken. Voor het ophangen van de tapestry kun je meerdere technieken gebruiken. Zo kun je de doek met de hoeken bevestigen aan je wand of je plafond, maar je kunt er ook voor kiezen om de doek over een gordijnroede te draperen.

mts_magxp