Een bezoek aan het Rijksmuseum

Dat Nederland een plek als het rijksmuseum in de gelederen heeft is iets waar men trots op mag zijn. Gelegen aan het Museumplein in hartje Amsterdam is dit de plaats bij uitstek voor kunstliefhebbers in Nederland en voor iedereen die graag iets over de daarbij behorende geschiedenis wil leren. Naast de vele Nederlandse bezoekers trekt het museum ook nog eens talloze toeristen uit alle hoeken van de wereld.
Met werken van de grootste kunstenaars uit onze vaderlandse geschiedenis is het een must om minimaal eens een bezoek te brengen aan dit stukje cultuur. Zowel bij aankomst als bij binnenkomst zul je al versteld staan van alles wat je ziet. Het gebouw is vanaf de buitenkant zeer indrukwekkend te noemen. Evenals de passage waardoor je bij de ingang komt. Hier gebeurd van alles en dit maakt alleen de binnenkomer al zeer bijzonder.

Een aantal kopstukken van het museum zijn natuurlijk de werken van de Hollandse meesters. Zo kun je er met De Nachtwacht het beroemdste schilderij zien wat onze eigen Rembrandt van Rijn ooit gemaakt heeft. Ook het zelfportret van Vincent van Gogh is een van zijn allergrootste werken en trekt zeer veel bekijks. Andere bekende schilders waarvan je werken kunt zien hangen zijn onder anderen Johannes Vermeer en Jan-Willem Pieneman.

De combinatie van de vele mooie kunstwerken, de architectuur die zowel aan de binnen- als de buitenkant een lust voor het oog is en de grootsheid van het geheel maken het Rijksmuseum tot een bijzondere bezienswaardigheid. Het is zeker de moeite hier een keer naartoe te gaan wanneer je dit nog nooit gedaan hebt. Dit geldt ook als je niet bij uitstek een kunstliefhebber bent.

mts_magxp